Innovatiemakelaars bij het TKI Maritiem

Rotterdam

28.07.2016

Innovatiemakelaar, MKB, TKI maritiem

Per direct stelt het TKI Maritiem geld beschikbaar voor het inhuren van innovatiemakelaars door het maritiem midden en klein bedrijf. Het mkb kan 50% van de kosten van de makelaar vergoedt krijgen tot een maximum vergoeding van 10.000 euro. Het doel is om het mkb te begeleiden bij het innovatieproces, het opzetten van de business case of te ondersteunen bij het in de markt zetten van hun product of dienst.

Vanaf nu is er een beperkt bedrag beschikbaar voor het inhuren van innovatiemakelaars door het maritiem mkb. Deze makelaars kunnen erg handig zijn om te ondersteunen in zaken waar u als mkb-er wat hulp kunt gebruiken omdat dit niet uw specialiteit is. De innovatiemakelaar kan op diverse manieren worden ingezet en kan juist dat kleine zetje extra geven waar u zelf niet aan hebt gedacht of niet de juiste expertise voor heeft om uw innovatie (nog beter) te ontwikkelen of in de markt te zetten. Denk bijvoorbeeld aan het rondkrijgen van de businesscase, samenwerking met andere bedrijven of kennisinstellingen of het stroomlijnen van het innovatieproces.

Wat is een innovatiemakelaar

De innovatiemakelaar is zowel interessant voor een startende mkb-er als voor een bedrijf dat al enige tijd bezig is. Innovatiemakelaars kunnen ingeschakeld worden om mkb-ondernemers in contact te brengen met andere (ook grote) bedrijven, kennisinstellingen en/of samenwerkingsverbanden en om MKB-ondernemers te ondersteunen bij vraagarticulatie, het innovatieproces en het ontwikkelen van een business case. Wilt u weten of u voor uw ondersteuning ook gebruik kunt maken van de innovatiemakelaar? Kijk dan snel op de site. Op de site staan een aantal suggesties voor makelaars, maar u kunt ook subsidie krijgen op uw eigen makelaar.

Lees meer