Seminar ‘Digitaal onderhoud van schepen en inkoop van onderdelen’

Dordrecht

Datum: 27.06.2019 | 13:30 - 17:30

In de consumentenmarkt is digitalisering niet meer weg te denken. Producten bestel je online voor elf uur ’s avonds en heb je de volgende dag in huis en je auto geeft aan wanneer jij de garage moet bellen. Hoe kan het dat ontwikkelingen in die markt zo snel gaan, terwijl in de maritieme sector onderhoud en inkoop niet automatisch verloopt? Daarover kom je meer te weten tijdens het seminar ‘Digitaal onderhoud van schepen en inkoop van onderdelen’ donderdagmiddag 27 juni in Dordrecht.

Digitalisering noodzakelijk

Uit onderzoek van Capgemini blijkt een bedrijf gemiddeld 29 initiatieven start om hun logistieke keten te digitaliseren. Slechts 22% van deze initiatieven slaagt. Maar tegelijkertijd wordt het nut en de noodzaak wel gezien. Voor 86% van Nederlandse organisaties is kostenbesparing de grootste drijfveer om de logistieke keten te digitaliseren, gevolgd door omzetverhoging (63%) en ondersteuning van nieuwe businessmodellen (55%). Digitalisering is dus wel noodzakelijk, maar niet eenvoudig.

Brug slaan tijdens seminar

In het seminar ‘Digitaal onderhoud van schepen en inkoop van onderdelen’ wordt een brug geslagen tussen onderzoek, voorbeelden uit andere sectoren en de maritieme praktijk. De begrippen ‘predictive maintenance’ en ‘condition based maintenance’ zijn in onze sector niet vreemd, maar koppeling met inkoop lijkt nog een vergezicht. Of is dat vergezicht dichterbij dan je denkt?

aanmelden

Dit seminar is gericht op

  • Reders en ship management companies in de bagger, offshore en short sea markt. Het onderwerp van het seminar heeft vooral aansluiting met de volgende vakgebieden: Operationeel management, technisch beheer, inkoop.
  • Scheepswerven en maritieme toeleveranciers, toeleverend aan de bagger-, offshore en short sea markt. Met name voor de volgende vakgebieden: Project management, inkoop, supply chain management, business development en sales.

Programma (voorlopig)

13.30-14.00 uur
Inloop
14.00-16.45 uur
Seminar met sprekers van o.a. Capgemini, Gordian en ShipSupport
16.45-17.30 uur
Netwerkborrel
 

Locatie

Duurzaamheidsfabriek Dordrecht
Plenaire zaal – 4e etage
Leerparkpromenade 50, 3312 KW Dordrecht

Kosten

Het seminar is kosteloos toegankelijk dankzij een bijdrage voor MIT Netwerkactiviteiten van TKI Maritiem (let op, er is wel een no-show fee van €150,-). Tevens geldt er een maximum van 2 deelnemers van dezelfde organisatie.

aanmelden