Matchmakingbijeenkomst Zero-emissie binnenvaart (NWA) / Emissieloze en circulaire scheepvaart (KIC)

Online

Datum: 08.12.2021 | 09:00 - 12:00

Voor innovatie op het gebied van schonere scheep- en binnenvaart reserveert onderzoeksfinancier NWO ruim 8 miljoen euro.

 

Onderzoek moet bijdragen aan de ambitie van de scheepvaart om in 2050 de helft minder CO2 uit te laten stoten. De nationale binnenvaart wil ook overgaan naar emissievrij varen.

Innovatiebehoefte (industriële) partners

Het onderzoek is gericht op samenwerking van publieke en private partijen: (industriële) partners kunnen hun eigen innovatiebehoefte inbrengen. Ook is het mogelijk aan te sluiten bij wetenschappelijke onderzoeksvoorstellen die passen bij de innovatievraag van de partner. Voor het samenbrengen van de verschillende betrokkenen organiseert NWO twee online matchmakingsbijeenkomsten. Potentiële onderzoekspartners zijn van harte welkom bij deze bijeenkomsten, die los van elkaar te volgen zijn. Deelname aan de matchmakingsbijeenkomsten is kosteloos.

Matchmakingsbijeenkomst

De online matchmakingsbijeenkomst op 8 December van 09:00-12:00 u  staat in het teken van het verbinden van de onderzoeksvoorstellen met samenwerkingspartners en cofinanciers.

aanmelden

Breed onderzoek: verder dan techniek

Tijdens de matchmakings kunnen toekomstige onderzoekspartners kennismaken met voorstellen van wetenschappers om de emissieloze  en circulaire scheep- en binnenvaart mogelijk te maken. Onderzoek richt zich op de technische aspecten zoals de optimalisatie van batterij- en brandstofceltechnologie en op de kennis die nodig is om de transitie vorm te geven. Hoe bereik je de ambitieuze doelstelling samen met de scheepvaart- en binnenvaartsector? Expertise vanuit onder meer transitiemanagement, gedragsvraagstukken, bedrijfskunde, bestuurskunde, milieuwetenschappen, rechtswetenschappen en technische wetenschappen komt samen in dit  onderzoek.

Meer informatie

Wilt u weten of het voor uw organisatie interessant is deel te nemen aan de matchmakingsbijeenkomst op 8 december? Neem contact op met Niels van der Snoek (NWO) – T 070-3494068   E NWO-maritiem@nwo.nl

Meer weten over het maritieme onderzoek dat NWO financiert? www.nwo.nl/maritiem